The Oriënt Escape | Grand Opening nieuws overzicht


Grand Opening

Escaperooms zijn hot. Nederland heeft de grootste ‘Escaperoom-dichtheid’ ter wereld en sinds 2014 zijn er bijna 400 actief in ons land. Van groot tot klein, van simpel tot hightech. Maar één variant bestond nog niet: een volledige, compacte, mobiele Escaperoom die in no-time operationeel en op locatie is.

Voor sommigen is de drempel echter nog steeds hoog om een Escaperoom te bezoeken: het klinkt eng (wat het niet is), je moet naar een externe locatie (nu niet meer) en het is vrij prijzig (bij ons valt dat wel mee). Wij wilden die drempel verlagen door naar de mensen toe te komen.

Ruim een jaar hebben we gebouwd aan onze Mobile Escaperoom. Vooral in de avonduren en de weekenden. Het heeft zo lang geduurd omdat we perfectionisten zijn. Maar iedere puzzel is dan ook uniek in de Oriënt Escape. Hoewel we zelf ook graag een Escaperoom bezoeken, hebben we dit bewust de laatste twee jaar niet gedaan. Simpelweg om te voorkomen dat we (onbewust?) werden beïnvloed door andere concepten en ideeën.

Na de aanschaf van de caravan zijn we gaan breken en strippen. Daarna weer gaan opbouwen, puzzelen en vooral veel testen. Pas begin mei 2017 waren alle kinderziektes genezen. Maar toen waren we ook echt overtuigd, tevreden en klaar voor de Grand Opening.